miercuri, 20 februarie 2013

Dintr-o 1000 de papuci i-as alege…pe toti


In ultima perioada, din lipsa de timp si chef, am inlocuit magazinele clasice de pantofi, precum  Corso Como sau  Musette, Zara sau H&M, cu  incaltari frumoase, colorate si haioase, achizitionate online de la noua generatie de pantofari / designeri. Unde mai pui ca m-am saturat sa imi strecor piciorul in pantof ca o Cenusareasa si sa mor de durere la fiecare pas de balerina.

Daca acu vreo 3-4 ani,  auzeai doar de Coca Zaboloteanu (mai erau si altii, dar fie erau consacrati si la un alt nivel de pret, fie nu erau populari in presa), lucrurile s-au mai schimbat. In ceea ce o priveste pe Coca, ma intreb cand se va plictisi de interviurile cu aceeasi tema-medicul stomatolog care si-a urmat visul si a devenit designer- sau, mai bine zis, cand se vor satura jurnalistii de acest subiect, care nu prea mai este o stire...  Altfel, Coca ramane la fel de banala ca un stomatolog, face pantofi frumosi, dar cam aceiasi de cativa ani incoace.

Revenind, cred ca pot sa zic vreo 20 locuri unde se fac pantofi la comanda, chiar daca unele din acestea nu au intrat inca in lumea “fashion-istelor”.

Unul dintre locurile care imi place mie cel mai mult, si cu care voi si incepe, este hotstepper.ro, fostul Chou Chou. Eu mi-am gasit aici pantofii de nunta, rozalii, dintr-o piele vintage, care mi-a placut tare mult, si am mai incercat alte doua perechi. Sunt frumosi si comozi, dar inarmati-va cu rabdare - nu sunt specialisti in client service. Fie raspund la mail-uri cu intarziere, fie au magazinul inchis desi pe site scrie ca au program (desi ei zic ca s-a intamplat numai o data). Au si niste genti foarte misto, iar partea buna este ca poti sa iti personalizezi orice, sa fii ce culoare / culori vrei, din cap pana-n picioare.

De curand, mi-am comandat o pereche de cizme de la pantofica.ro. Am dat tot, circumferinta piciorului, a talpii, lungimea masurata nu stiu cum, tot ce mi-au cerut ei acolo (ca sunt foarte seriosi la treaba asta) si mi-a iesit o pereche de cizme de la care nu ma doare nimic, lucru mai rar pentru mine. Unde mai pui ca au si toc si ca nu sunt nici negre, ci albastre, asa cum imi plac mie si cum nu prea se gasesc in magazine.

Acum trebuie sa-mi amintesc un eveniment trist, cum pantofii mei de la pixieshoes.ro, roz deschis cu alb, numai buni de birou, cand trebuie sa ma imbrac mai serios, au ajuns fix la cosul de gunoi, din greaseala, la o curatenie generala. Desi nu au calopodul perfect (de la mult stat in picioare ma dureau rau talpile) si desi modelele nu sunt 100% pe gustul meu (sunt cam butucanoase), au si modele dragute, deci gata, v-am zis de ei, vedeti si voi daca va plac.

Despre passepartous.com ce sa va spun, s-au lansat abia anul trecut, am facut rost de o perece de mocasini de la ei cand inca nu erau pe piata si se pare ca le merge bine, sunt déjà la alte colectii, alte modele, alte distractii. Cand mi-am luat eu mocasinii mei roz (v-ati prins déjà ca am o obsesie cu roz-ul?), nu aveau pantofi cu toc si alte nebunii la vanzare, dar acum vad ca au o oferta variata.

Va mai povestesc de unii si ma opresc. Se numesc Cizme Piele (au pagina de Facebook https://www.facebook.com/cizme.piele), dar fac si pantofi si sandale si alte lucruri, nu doar cizme. Nu m-am incaltat pana acum de la ei, am pus ochii pe cateva perechi de balerini, dar astept sa vina primavara. Si am personane de incredere care mi-au spus ca sunt ok.
Nu ii mai insir si pe altii, dar sper sa ma gasesc ceva notabil in urmatoarea perioadaJ. Mi-ar placea sa vand si eu pantofi, dar nu stiu cu ce sa incep…

Bine, as putea sa vand si genti, si asta mi-ar placea, iar de curand am cunoscut o fata foarte draguta, care are un atelier intre Romana si Stirbei Voda, de unde am plecat cu doua genti, una mica-mica si una mare-mare. Am mancat si ciocolata si mi-a dat si ceai de menta, iar School-bag-ul roz verzui de la Oana a fost chiar mai bun decat ciocolata. Si cu asta vroiam sa inchei, ca ma tot intreaba lumea de ea, e de la Oana Lazar (3127 Bags - www.3127bags.webs.com) si nu, n-am dat o avere pe ea.

2 comentarii:

  1. Nu ai fi pus si tu un link sa mergem direct la surse :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Of! Multumesc ca mi-ai deschis ochii! :) Mi-am comandat deja o pereche minunata! :)

    RăspundețiȘtergere