sâmbătă, 20 aprilie 2013

Culese de la targuri

Numai in ultima luna au fost cel putin patru targuri de haine prin Bucuresti (Fabulous Fashion & Vintage Fair, V for Vintage, Cloud No 9, Scissors Day). Cred ca cineva ar trebui sa scrie un articol despre cati bani fac targurile astea sau oamenii care merg la ele:).

Se pare ca sunt o rampa foarte buna de lansare pentru tinerii croitori, pantofari sau designeri (evit sa-i includ pe toti in aceeasi categorie, desi toti se pozitioneaza asa), precum si o rampa de vanzari pentru brand-uri populare, dar mai inaccesibile. 

Am mai fost la astfel de targuri cu un an sau doi in urma. Dintr-un motiv sau altul, intre timp nu am mai ajuns, astfel ca am vazut diferentele mult mai clar. Targurile nu se mai pozitioneaza atat de vintage, ba chiar rar mai gasesti vechituri prin ele, in schimb sunt o gramada de nume noi.  Toata lumea exploateaza acum ideea de cool, ba chiar isi mai coboara si preturile, in asteptarea fashionistelor care nu ravnesc doar dupa Versace, ci navigeaza pe Molecule-F (prezent la majoritatea targurilor de care vorbesc).

Pe scurt, gasesti o gramada de lucruri frumoase. Am mai facut niste descoperiri in zona de pantofi si genti si e  chiar o oportunitate buna sa vezi in fata ochilor lucruri pe care le stiai doar de pe site-uri si de care nu erai prea sigura. 

Simina Filat a venit cu niste modele de genti chiar frumoase, la fel si cei de la Atelierele Harniciei, astfel ca pe partea asta au fost de toate pentru toti: de la plicuri colorate la genti sac mari de plimbat in ele tot dulapul.

Plicuri & genti Simina FilatGeanta sac Atelierele Harniciei


La un alt targ (Cloud No 9), Tom Florian e cap de afis, iar unele dintre gentile lui sunt chiar interesante. La fel si cele de la Bookleta, pentru cititoarele inversunate:). Ii tot urmaresc online, la acest targ nu am ajuns.

Geanta sac Tom Florian

Geanta Bookleta, preferata mea


Pe partea de pantofi, CinderellaStore m-a cam dezamagit. Par draguti in poze, desi nu uau, insa nu i-am simtit tocmai comozi.  In schimb, m-am bucurat foarte tare sa o vad pe Oana Vasiloiu  la The One Scissors Day (nu am poze de aici, mi s-a descarcat telefonul). A venit cu incaltari foarte frumoase, iti mai trebuia doar norocul sa-ti gasesti marimea (Oana nu face produse in serie, deci nu are toate marimile pentru aceeasi pereche de pantofi, iar la targ a venit cu vreo 20 de perechi). Mi-as fi cumparat acesti balerini superbi din imagine, din pacate nu imi veneau.Mariana Marin si Diana Antohi au venit la V for Vintage cu niste bluze si rochii interesante. Mi-au mai placut si fetele de la Fe[Male], prezente la Scissors Day cu niste lucruri frumoase la preturi la jumatate. Super reduceri au avut si PNK, Depot 96, Nissa, Musette sau Stefanel.La o plimbare prin oras, targurile de mai sus sunt un popas numai bun, in mod sigur o experienta mult mai placuta decat mall-urile. Si cred ca astfel de initiative vor fi din ce in ce mai dese.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu