luni, 24 martie 2014

Vorbe

Vrei o poveste de dragoste? O fabricăm în 10 minute. Punem un copac, o fată și un baiat, adaugăm o privire, ca la o omletă, presărăm cu pasiune şi spunem – gata, asta este! Îl pui în "attach" pe el îmbrațișând-o, un el problematic, alăturat unei "elle" salvatoare. 

Poți să pui o bancă în parc sau un birou într-o clădire. Să spui că a fost suficietă o privire sau că a fost nevoie de un mileniu de aștepatare. Că au suferit, dar că s-au iubit mult. Sau s-au acceptat, iar dragostea a venit de la sine. 

Construim ce poveste vrei, ingredientele sunt simple și tu cu siguranță vei plânge când o vei citi, dacă se pliază pe rănile tale superficiale.  Nu avem presetări, dar avem cuvinte cheie la care mai vărsăm din când în când câte o lacrimă. Naivi sau cinici, în fucție de circumstanțe...

În cele din urmă, realitatea nu există, ea se crează aici, acum, când eu vorbesc cu tine. Cuvintele nespuse devin "realități neîntâmplate...agățate de scoarța unui copac, stafie pe jumătate". Iar cele pe care le rostim se luptă să croșeteze o realitate, o poveste dominantă, care să ne forțeze să alegem un drum sau altul. Nu e nimic complex și metafizic, complicat e că ne chinuim și ne forțăm să le gândim și să alegem. Sau că ne imaginăm că totul vine de la sine.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu